ANTI CELLULITIS MASSAGE

Cellulitis is medisch gezien de term voor een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel met uitbreiding in de breedte waardoor het huidreliëf grover wordt en de huid het uiterlijk krijgt van een sinaasappelschil. Cellulitis wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd.

 

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulitis is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. De kuiltjes en bobbeltjes in de huid kunnen enigszins gevoelig zijn en zitten vooral op de billen, heupen, dijen, onderbuik en bovenarmen.

 

Cellulitis komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit houdt vermoedelijk verband met vrouwelijke hormonen. Mogelijk andere oorzaken zijn een slechte bloedcirculatie, alcohol, geraffineerde suiker en cafeïne. Deze stoffen dragen bij aan de ophoping van giftige stoffen in het lichaam. Erfelijkheid speelt waarschijnlijk ook een rol bij het al dan niet ontstaan van cellulitis.

 

Wat houdt de massage in?

Bij anti cellulitis massage is het belangrijkste doel de huid van heupen/billen/benen of armen en buik strakker te masseren. Dit is een intensieve behandeling op de plaatsen waar de cellulitis zich ophoopt. 

Je kunt deze massage een beetje vergelijken met een bindweefsel massage. Na 4 behandelingen is er al resultaat te zien. De huid wordt strakker en voelt elastischer aan, de cellulitis wordt minder. Het beste resultaat krijg je door de eerste 6 sessies consequent elke week te ondergaan, hierna is het een kwestie van regelmatig bijhouden: 1 maal per 3-4 weken.

 

Alleen een massage is echter niet afdoende, wat erg belangrijk is om te doen is veel beweging, voldoende water drinken en een gezonde voeding! Een optimaal resultaat bereik je pas als je ook deze zaken consequent naleeft.

 

Anti cellulitis massage zorgt ervoor dat de huid er gezonder en gladder uit gaat zien. Deze behandelvorm is ook zeer geschikt als je behoorlijk bent afgevallen, maar nog steeds dat buikje hebt of die "blubberarmen". Je kan deze massage zien als een alternatief van de bekende liposuctie. De huid wordt niet alleen mooier en minder van omvang.

 

Een andere belangrijke werking van deze behandeling is dat je jezelf na deze massage letterlijk beter in je vel voelt.

Je zal door deze massage geen kilo's verliezen, maar je kunt wel plaatselijk centimeters in omvang verliezen.