RESET TRAININGEN

Het RESET Team is expert op het gebied van Emotiemanagement. Onze oplossingen zijn gericht op het bereiken van uw doelen door gedragsveranderingen en welbevinden. Al meer dan 10 jaar schakelen zeer diverse organisaties en professionals ons in voor problematiek waar emoties en weerstands- of niet effectief gedrag  een rol spelen.

 

Bij veel mensen wordt het woord ‘RESET’ geassocieerd met een knop op de computer. Daarmee start je het systeem opnieuw op als het vastloopt. Het systeem loopt meestal vast wanneer er te veel, vaak overbodige, processen naast elkaar lopen of wanneer er een fout ontstaat bij het uitvoeren van een programma welke niet gemakkelijk terug te draaien is. Daardoor kan het systeem niet meer efficiënt en effectief functioneren. Door het geheel opnieuw op te starten worden alle processen afgesloten, de computer gaat uit en het systeem wordt weer werkbaar vanaf een ‘schone start’.

 

Hetzelfde gebeurt bij de mens ook wel eens. Eén bepaalde handeling of overtuiging ergens in het proces zorgt ervoor dat men ineffectief bezig blijft. Soms kan het ook een reeks van handelingen of overtuigingen zijn waardoor een persoon of groep van mensen helemaal vastloopt en niet meer verder kan. Dan kan het effectief zijn om terug te gaan naar het punt waar het in eerste instantie mis is gegaan, die fout te herstellen om weer met een ‘schone start’ te beginnen.

 

Vaak is het lastig om die ene handeling of overtuiging alleen te ontdekken. Men kan daarbij hulp gebruiken van een ervaren deskundige, die hem in het proces begeleidt en helpt om het systeem wel zelf te herstellen: het RESET Team.